Orientation

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navigatie

Voordelen aansluiten als club

Om aan te sluiten als club zijn er geen bijkomende verplichtingen inzake extra kosten, verplichte opleidingen,....
Er hoeft geen statuut van vzw of verplichte boekhouding te zijn.
 
  • Verzekering: u bent dan met uw groepje fietsvrienden ook voor de burgerlijke aansprakelijkheid als club verzekerd. Ook persoonlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen van vrijwillige medewerkers en helpers is gedekt, zelfs bij nevensportactiviteiten of niet-sportactiviteiten.
  • Ondersteuning: VWB-clubs kunnen op gratis ondersteuning rekenen. Ophalen van sponsoring, het aanmaken van een eigen website, eventmanagement, ledenbeheer,.. of gewoon een aantal praktische vragen ? Voor dit en nog veel meer kan u gratis bij specialisten terecht.
  • Subsidies: uw stad of gemeente geeft subsidies en andere vormen van ondersteuning aan erkende lokale sportclubs, zoals die van u dus. Subsidiedossier met alle vooraf ingevulde gegevens over de club kan gratis worden bekomen via onze website.
  • Sponsoring: als ‘officiële’ wielerclub kan u wellicht bij enkele bevriende bedrijven of zelfstandigen voor sponsoring langs. Dat scheelt een flinke slok op een borrel.
  • Organisatierecht: wie VWB-club is, kan met z’n organisatie op de kalender komen. Dat brengt eveneens geld in het laatje en maakt je in een bredere omgeving bekend.
  • Korting fietsreizen: VWB werkt samen met gespecialiseerde reisorganisatie(s) die uw club een mooie korting en zelfs een pakket op maat kunnen aanbieden.
  • Andere voordelen: uiteraard zijn er nog heel wat voordelen (o.a. korting aankoop clubkledij, sportvoeding,..enz.). Teveel om op te noemen eigenlijk.

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €30