Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/
http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

  Opgelet voor Sabam en Billijke Vergoeding


  Wij kregen een email van een onze organiserende clubs met de vraag om Sabam nog eens toe te lichten. Zij werden immers op voorhand door Sabam gecontacteerd met de vraag of zij hun evenement al aangegeven hadden. Om boetes en onnodige betalingen te vermijden zullen we hieronder Sabam en Billijke vergoeding kort toelichten.

   

  Eerst en vooral het verschil tussen Sabam en de Billijke vergoeding:

  Sabam zijn auteursrechten, de vergoeding die u betaalt voor de auteurs-componisten van de muziek die wordt gespeeld. Auteursrechten betaalt u in principe voor zowel live gespeelde muziek als voor opgenomen muziek (cd, radio…). De Billijke Vergoeding is een vergoeding voor het spelen van opgenomen muziek (cd, radio…) op plaatsen of tijdens activiteiten die voor het publiek toegankelijk zijn. Het is een vergoeding die geïnd wordt voor de muziekproducenten (die de opnames gefinancierd hebben) en de artiesten-uitvoerders die op de opnames meespelen. Sabam en de Billijke Vergoeding worden dus geïnd voor verschillende categorieën rechthebbenden. Bijkomend: Sabam wordt geïnd voor opgenomen muziek en live gespeelde muziek, de Billijke Vergoeding enkel voor opgenomen muziek.

  Enkele scenario’s:

  Wanneer voor een café een jaartarief Billijke Vergoeding/Sabam wordt betaald, is alles wat in dat café wordt georganiseerd gedekt, behalve activiteiten met dans (fuif,  beach party…). Die dienen apart te worden aangegeven als ‘tijdelijke activiteit met dans’ – dit is dus niet van toepassing voor bv. Het vertrek van een toertocht.

  Wanneer u als organisatie een zaal huurt in een café, kunt u best even navragen of daarvoor al Billijke Vergoeding/Sabam is betaald.

  Fanfares en coverbands: geen Billijke Vergoeding verschuldigd (geen gebruik van opgenomen muziek), wel auteursrechten via Sabam.

   

  Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.sabam.be/ en https://www.ikgebruikmuziek.be

   

  Gepubliceerd op 14 Maart 2016

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading