reloading

FIETSCAFE VWB

FIETSCAFE VWB   Is minimaal 5 dagen per week open Ruimte met mogelijkheid tot opfrissen (beperkt), toiletruimte en mogelijkheid opladen van elektrische fietsen (stopcontacten) Kan...
 

VWB-VERZEKERING

DE BESTE – WORDT NOG BETER   De CONCURRENTIE doet al langer verwoede pogingen om ons te evenaren. TEVERGEEFS! Samen met onze verzekeraar ARENA hebben wij nog enkele FORSE VERBETERINGEN...
 

Lidmaatschap 2015

1 TARIEF : 30 EURO En meteen is het GANSE GEZIN lid en verzekerd Wie als INDIVIDUEEL (zonder gezin) aansluit, betaalt eveneens 30 Euro   Verlenging lidmaatschap 2015 Wie nu VERLENGT...
 

VERZEKERING VWB - Eigenlijk een omnisportfederatie

Van bij het ontstaan (in 1977) hebben wij SPORT en GEZOND LEVEN hoog in het vaandel gehad. Vandaag stellen wetenschappers dat het misschien toch de voorkeur verdient om als jongere niet te...
 

BELANGRIJK voor VWB clubs!

VWB-CLUBS, DIT MOET JE LEZEN!   Al tientallen keren kregen wij de volgende vraag vanwege clubbesturen   NIET AL ONZE LEDEN ZIJN AANGESLOTEN BIJ DE VWB, NOCH BIJ EEN ANDERE...

AFGELASTINGEN!!

Een overzicht van de organisaties die afgelast zijn wegens organisatorische redenen is te vinden via onderstaande link:

https://www.vwb.be/page/view/117/AFGELASTINGEN

extra ledenkorting bij VAN EYCK.

Gezond Sporten

Kwaliteitsinjectie organisaties! - EVALUEER EN WIN!

Vanaf 1 januari 2014 verloopt het evalueren van organisaties online, en dit zowel voor wegritten als voor MTB-organisaties. Elk lid kan organisaties evalueren. Op het einde van het seizoen ontvangt elke organisatie waarvoor evaluaties werden ingezonden een samenvatting van al deze formulieren. Op dit samenvattend formulier worden het aantal evaluaties vermeld, wat de eventuele tekortkomingen zijn en wat de positieve punten van de organisatie zijn. Op deze manier kent de club de werkpunten van de organisatie en zal de kwaliteit van onze tochten nog verhoogd worden. Bij negatieve evaluaties zullen sancties getroffen worden, gaande van een waarschuwing tot het schrappen van de organisatie op de kalender, afhankelijk van de aard van de inbreuk(en).

Om het evalueren van organisaties extra te stimuleren wordt door de VWB vanaf 2015 extra budget voorzien en worden de evaluatoren met de meeste evaluaties beloond. Zo wordt bijgehouden hoeveel evaluaties werden ingediend per evaluator tussen 1 januari en 31 december. Op de prijsuitreiking krijgen de 20 ‘beste’ evaluatoren een waardevol geschenk. Tevens wordt onder deze 20 beste evaluatoren nog een hoofdprijs verloot.

Hoe evalueren?

 • Log in met uw login en paswoord op onze website www.vwb.be
 • Klik op “kalender” en vervolgens op “organisaties evalueren”
 • Selecteer de organisatie die u wenst te evalueren
 • Vul het evaluatieformulier in
 • Klik op “bewaar”

 

 

 

 

Niet-leden kunnen eveneens organisaties evalueren, maar dienen zich eerst te preregistreren (via onze website bij “lid worden” – Na het activeren van het profiel is de preregistratie in orde – Indien ook de betaling wordt uitgevoerd verandert de preregistratie in een lidmaatschap).

 

Opmerking: elke deelnemer kan slechts 1 maal een tocht evalueren.

 

Start to mountainb!ke 2015

De initiatieven start to mountainb!ke 2015 zijn te vinden via deze link. Per provincie kan u alle initiatieven raadplegen.

CURSUS VERZEKERINGEN

Gegeven door dè EXPERT: Mr. Van Den Bosch - Ceo ARENA

Een ABSOLUTE MUST voor clubverantwoordelijken en geïnteresseerde leden

Programma
- De VWB-POLIS (voorwaarden + bijkomende waarborgen sportclub)
- Andere mogelijke waarborgen
- Het sportlandschap in Vlaanderen
- Het sportdecreet (kort)
- De vrijwilligerswet (grote lijnen)

U zal zaken vernemen die u verrassen, zoals o.m.: wat als ons clublokaal/vergaderzaal afbrandt - wat met de huur van een zaal - hoe staat het met de situatie van begeleiders, enz.

Vragen kunnen vooraf ingestuurd worden aan stijn@vwb.be. Wij zullen in overleg met de lesgever uw vragen aan bod laten komen.

CURSUS 1
Waar: Parochiezaal Berkenhof - Misstraat 70, 2590 Berlaar (Antwerpen)
Wanneer: Maandag 16 maart 2015 - 19u30 tot 22u00

CURSUS 2
Waar: Bloso Centrum Gaverbeek - Veldloopstraat 11, 8790 Waregem
Wanneer: Maandag 20 april 2015 - 19u30 tot 22u00

Deelname:VWB-leden: 5 euro - Niet VWB-leden: 15 euro (met inbegrip consumptie)

Inschrijven via stijn@vwb.be of telefonisch via 052/34 53 99 uiterlijk 10dagen voor de cursus.

Hoe een duplicaat aanvragen?

Sinds 2014 worden er geen nieuwe lidkaarten meer verstuurd, maar heeft elk lid wel recht op één gratis duplicaat.

Meld je eerst aan met je username/login en password op onze website. Heb je deze niet meer dan kan je deze steeds aanvragen via de knop 'wachtwoord vergeten'. De activatielink zal je via mail toegestuurd worden.

 

Nadien kan je het duplicaat van de lidkaart aanvragen door te klikken op Mijn Beheer en daar te kiezen voor Duplicaat aanvragen.

 

Scansysteem VWB-CLUBS

Zoals eerder aangehaald krijgen leden die verlengen geen nieuwe lidkaart meer toegestuurd. Hun huidige lidkaart wordt gewoon geactiveerd.

Het identificeren van leden die voor 2014 geldig hebben verlengd, kan vlot door de inrichters van evenementen gecontroleerd worden via een speciaal ontworpen scanprogramma dat zij via VWB ter beschikking hebben.

Voor de organiserende club kan het een aantal zaken vergemakkelijken.

-controle geldigheid lidkaart: er zal meteen een melding op het scherm verschijnen wanneer het lidmaatschap niet ok is
-de organisatie kan nagaan wie er deelgenomen heeft (leden, clubs, gemeente, kinderen, dames,…).
-achteraf worden automatisch statistieken berekend (leden, niet-leden, drukste periode inschrijving,...)
-de inschrijver kan ter plaatse een lid of lidnummer opzoeken (bijvoorbeeld bij vergeten lidkaart)
-niet alleen datagegevens van VWB maar ook van andere federaties (NTFU, WBV) worden in het programma opgenomen. Datagegevens worden automatisch gekoppeld en zijn up-to date.

Het scansysteem is terug te vinden op de vwb-website onder de knop 'CLUBBEHEER' ( enkel toegankelijk via de login van een clubbeheerder).
Dit systeem is voor de meeste clubs nieuw. Het is daarom belangrijk om dit voldoende op voorhand zeker eens uit te testen.

Dit systeem werd mede ontworpen door Ronny Aerts, VWB lid en clublid van KWB-Westmalle.

Organisatiepakketten voor clubs / uitbreiding uitleendienst

Om de kwaliteit van onze organisaties nog te verhogen hebben organiserende clubs vanaf 1 januari 2014 de mogelijkheid om gratis VWB-organisatiepakketten te ontlenen. Deze pakketten bevatten volgend materiaal:

 • Pijlen (per bak van 400)

 

 • Signalisatieborden: pakket (5 x inschrijving, 5 x start, 5 x parking, 5 x douches, 5 x splitsing, 5 x afspuiten, 5 x bevoorrading, 5 x dames, 15 x gevaar, 10 fluo pijlen start)

 

 • Spandoeken

 

 • Scanners

 

Na contact (telefonisch of via email) met één van onze uitleendiensten (*) kan een datum worden afgesproken waarop het materiaal opgehaald en teruggebracht dient te worden. Voor ontlening van het pakket wordt een waarborg van 50 euro gevraagd. Bij inlevering van het volledige pakket wordt de waarborg uiteraard terugbetaald. Beschadigd of niet teruggebracht materiaal wordt aangerekend aan inkoopprijs.

Opgelet: Enkel organisaties die opgenomen werden op onze kalender kunnen hiervan gebruik maken. Dit geldt voor alle organisaties, zowel de wegtochten, semi-klassiekers als de mountainbiketochten.

Naast dit organisatiepakket kunnen organiserende clubs ook steeds gratis promotiemateriaal (magazines, jaarkalenders , …) bekomen om op hun organisatie uit te delen. Dit na afspraak met het VWB-secretariaat. Uiteraard blijft het ook mogelijk om materiaal aan te kopen aan inkoopprijs.

 

(*) Gezien de vaak verre verplaatsingen die organisatoren momenteel dienen te maken om hun materiaal te bekomen, wordt het aantal uitleendiensten uitgebreid. Zo zal het voor elke organisator mogelijk zijn om relatief kortbij het materiaal op te halen en terug te brengen. Via deze link is een overzicht te vinden van de uitleendiensten en het materiaal dat op elke uitleendienst te verkrijgen is.

 

Gezocht: kandidaten (M/V) voor ons promoteam

Al wie vlot, sympathiek en sportief is en graag onder de mensen komt, kan zich kandidaat stellen voor ons dynamisch VWB-promoteam. Het werk is zeer eenvoudig: samen met enkele andere mensen op geschikte events flyers, magazines of andere info van de Vlaamse Wielrijdersbond verdelen.

Wij voorzien alle nodig materiaal: promomateriaal, tentje, kledij,...etc. Verplaatsingskosten worden terugbetaald en er is ook een vrijwilligersvergoeding.

Meer info en kandidaturen via marleen@vwb.be of op 052/33 29 80

Lidmaatschap verlengen

Om uw lidmaatschap te verlengen kan je vanaf heden onderstaande stappen volgen.

- Eerst hoeft U zich eerst aan te melden op deze website met je Logingegevens. Heeft u deze niet meer kan je deze steeds opvragen via wachtwoord vergeten.

- Vervolgens ga je naar het tabblad 'MIJN BEHEER'

- Dan klik je op het icoon met de tekst 'Lidmaatschap Verlengen'

- Gelieve zeker te controleren of ALLE gezinsleden ACTIEF en aangesloten zijn. U kan steeds extra gezinsleden toevoegen

- Tenslotte kan je de betalingsopdracht naar je mailadres laten sturen.

Attest Mutualiteit downloaden

Het aangifteformulier voor sportongevallen staat online onder "DOWNLOADS".

Kalender

Zaterdag

23 Mei 2015

 • Maldegem 8ste Lenterit
    VBR  
 • Sint-Andries BRUGSE ZOT CLASSIC
    VBR  
 • Moen MOEN-VLOESBERG-MOEN
    VBR  
 • Bocholt 4 de DAMBURG Classic
    VWB  
 • Scherpenheuvel Hagelandrit
    VWB  
 • Hoogstraten rit FUN2MOVE (copy)
    VWB  
 • Anderlecht BRM 600 km
    VBR  

Zondag

24 Mei 2015

 • Sint-Lenaarts Willem Tell rit
    VWB  
 • Assebroek 12DE ZOMERVELDTOERTOCHT
    VBR  
 • Maldegem 8ste Lenterit
    VBR