reloading

WOLVENBERG
WOLVENBERG

ODIEL DEFRAEYE - Korting voor VWB leden

ODIEL DEFRAEYE - Korting voor VWB leden   Indien gij een paar gespierde beenen hebt, indien gij niet bang zijt eenige honderden kilometers in eenen tocht af te leggen, halfnaakt in een rijderskostuum, en als een echte waaghals met...
 

Beheer leden door club verantwoordelijken

Clubverantwoordelijken kunnen zelf hun leden verlengen of nieuwe leden toevoegen. De procedure staat hieronder. Als clubverantwoordelijke hoeft u zich enkel aan te melden, vervolgens...

Hoe een duplicaat aanvragen?

Sinds 2014 worden er geen nieuwe lidkaarten meer verstuurd, maar heeft elk lid wel recht op één gratis duplicaat.

Meld je eerst aan met je username/login en password op onze website. Heb je deze niet meer dan kan je deze steeds aanvragen via de knop 'wachtwoord vergeten'. De activatielink zal je via mail toegestuurd worden.

 

Nadien kan je het duplicaat van de lidkaart aanvragen door te klikken op Mijn Beheer en daar te kiezen voor Duplicaat aanvragen.

 

Start to mountainb!ke 2014

Het project start to mountainbike wordt opnieuw gelanceerd in het voorjaar 2014. Clubs die dergelijk initiatief op poten wensen te zetten kunnen meer info vinden via volgende link of op het VWB-secretariaat.

NIEUW! Scansysteem VWB-CLUBS

Zoals eerder aangehaald krijgen leden die verlengen geen nieuwe lidkaart meer toegestuurd. Hun huidige lidkaart wordt gewoon geactiveerd.

Het identificeren van leden die voor 2014 geldig hebben verlengd, kan vlot door de inrichters van evenementen gecontroleerd worden via een speciaal ontworpen scanprogramma dat zij via VWB ter beschikking hebben.

Voor de organiserende club kan het een aantal zaken vergemakkelijken.

-controle geldigheid lidkaart: er zal meteen een melding op het scherm verschijnen wanneer het lidmaatschap niet ok is
-de organisatie kan nagaan wie er deelgenomen heeft (leden, clubs, gemeente, kinderen, dames,…).
-achteraf worden automatisch statistieken berekend (leden, niet-leden, drukste periode inschrijving,...)
-de inschrijver kan ter plaatse een lid of lidnummer opzoeken (bijvoorbeeld bij vergeten lidkaart)
-niet alleen datagegevens van VWB maar ook van andere federaties (NTFU, WBV) worden in het programma opgenomen. Datagegevens worden automatisch gekoppeld en zijn up-to date.

Het scansysteem is terug te vinden op de vwb-website www.vwb.be onder het item “downloads” en onder de knop 'MIJN CLUB' (via login clubbeheerder).
Dit systeem is voor de meeste clubs nieuw. Het is daarom belangrijk om dit voldoende op voorhand zeker eens uit te testen.

Dit systeem werd mede ontworpen door Ronny Aerts, VWB lid en clublid van KWB-Westmalle.

NIEUW! organisatiepakketten voor clubs / uitbreiding uitleendienst

Om de kwaliteit van onze organisaties nog te verhogen hebben organiserende clubs vanaf 1 januari 2014 de mogelijkheid om gratis VWB-organisatiepakketten te ontlenen. Deze pakketten bevatten volgend materiaal:

 • Pijlen (per bak van 400)

 

 • Signalisatieborden: pakket (5 x inschrijving, 5 x start, 5 x parking, 5 x douches, 5 x splitsing, 5 x afspuiten, 5 x bevoorrading, 5 x dames, 15 x gevaar, 10 fluo pijlen start)

 

 • Spandoeken

 

 • Scanners

 

Na contact (telefonisch of via email) met één van onze uitleendiensten (*) kan een datum worden afgesproken waarop het materiaal opgehaald en teruggebracht dient te worden. Voor ontlening van het pakket wordt een waarborg van 50 euro gevraagd. Bij inlevering van het volledige pakket wordt de waarborg uiteraard terugbetaald. Beschadigd of niet teruggebracht materiaal wordt aangerekend aan inkoopprijs.

Opgelet: Enkel organisaties die opgenomen werden op onze kalender kunnen hiervan gebruik maken. Dit geldt voor alle organisaties, zowel de wegtochten, semi-klassiekers als de mountainbiketochten.

Naast dit organisatiepakket kunnen organiserende clubs ook steeds gratis promotiemateriaal (magazines, jaarkalenders , …) bekomen om op hun organisatie uit te delen. Dit na afspraak met het VWB-secretariaat. Uiteraard blijft het ook mogelijk om materiaal aan te kopen aan inkoopprijs.

 

(*) Gezien de vaak verre verplaatsingen die organisatoren momenteel dienen te maken om hun materiaal te bekomen, wordt het aantal uitleendiensten uitgebreid. Zo zal het voor elke organisator mogelijk zijn om relatief kortbij het materiaal op te halen en terug te brengen. Via deze link is een overzicht te vinden van de uitleendiensten en het materiaal dat op elke uitleendienst te verkrijgen is.

 

NIEUW! Evaluatiesysteem organisaties 2014

Vanaf 1 januari 2014 zal ons systeem voor het evalueren van organisaties online verlopen, en dit zowel voor wegritten als voor MTB-organisaties. Elk lid kan organisaties evalueren volgens onderstaande procedure.

 1. - Log in met uw login en paswoord op onze website www.vwb.be
 2. - Klik op “kalender” en vervolgens op “organisaties evalueren”
 3. - Selecteer de organisatie die u wenst te evalueren
 4. - Vul het evaluatieformulier in
 5. - Klik op “bewaar”

 

Niet-leden kunnen eveneens organisaties evalueren, maar dienen zich eerst te preregistreren (via onze website bij “lid worden” – Na het activeren van het profiel is de preregistratie in orde – Indien ook de betaling wordt uitgevoerd verandert de preregistratie in een lidmaatschap).

Opmerking: elke deelnemer kan slechts 1 maal een tocht evalueren.

Gezien het belang van een objectief evaluatiesysteem wensen wij, naast de evaluaties van reguliere deelnemers, ook nog steeds te werken met een vast evaluatieteam. Bij een negatieve evaluatie of bij twijfel is de evaluatie van leden van dit evaluatieteam doorslaggevend. De voorkeur gaat hiervoor uit naar leden die voldoende punten behaalden in de klassementen. Indien interesse, hetzij voor weg, MTB of beide, neem contact op met het VWB-secretariaat: stijn@vwb.be – tel: 052/34 53 99. Wij hadden graag ook enkele dames in het team.

Op het einde van het seizoen ontvangt elke organisatie waarvoor evaluaties werden ingezonden een samenvatting van al deze formulieren. Op dit samenvattend formulier worden het aantal evaluaties vermeld, wat de eventuele tekortkomingen zijn en wat de positieve punten van de organisatie zijn. Op deze manier kent de club de werkpunten van de organisatie en zal de kwaliteit van onze tochten nog verhoogd worden. Bij negatieve evaluaties zullen sancties getroffen worden, gaande van een waarschuwing tot het schrappen van de organisatie op de kalender, afhankelijk van de aard van de inbreuk(en).

Een fietsongeval gehad?

De ongevalsaangifte vindt u op onderstaande link.

KLIK HIER voor meer info.

Gezocht: kandidaten (M/V) voor ons promoteam

Al wie vlot, sympathiek en sportief is en graag onder de mensen komt, kan zich kandidaat stellen voor ons dynamisch VWB-promoteam. Het werk is zeer eenvoudig: samen met enkele andere mensen op geschikte events flyers, magazines of andere info van de Vlaamse Wielrijdersbond verdelen.

Wij voorzien alle nodig materiaal: promomateriaal, tentje, kledij,...etc. Verplaatsingskosten worden terugbetaald en er is ook een vrijwilligersvergoeding.

Meer info en kandidaturen via marleen@vwb.be of op 052/33 29 80

Lidmaatschap verlengen

Om uw lidmaatschap te verlengen kan je vanaf heden onderstaande stappen volgen.

- Eerst hoeft U zich eerst aan te melden op deze website met je Logingegevens. Heeft u deze niet meer kan je deze steeds opvragen via wachtwoord vergeten.

- Vervolgens ga je naar het tabblad 'MIJN BEHEER'

- Dan klik je op het icoon met de tekst 'Lidmaatschap Verlengen'

- Gelieve zeker te controleren of ALLE gezinsleden ACTIEF en aangesloten zijn. U kan steeds extra gezinsleden toevoegen

- Tenslotte kan je de betalingsopdracht naar je mailadres laten sturen.

VWB VERZEKERT OOK HARTFALEN !

Onze verzekeraar ARENA, heeft samen met ons een inspanning gedaan opdat wij, met ONMIDDELLIJKE ingang (vergunningen 2013) AL ONZE LEDEN deze bijkomende dekking zouden kunnen aanbieden. En wat belangrijk is: wij nemen de kosten voor de bijkomende premie volledig ten laste – onze leden hoeven dus absoluut niets extra te betalen – hun aansluiting bij onze federatie geeft AUTOMATISCH ook deze bijkomende dekking.

DIT NIEUWE VOORDEEL GELDT NIET ALLEEN VOOR WIE INDIVIDUEEL IS AANGESLOTEN, MAAR OOK VOOR WIE BIJ ONZE VWB IS AANGESLOTEN VIA EEN GEZINSAANSLUITING (dus voor ALLE gezinsleden in dat geval).

Wij mogen stellen dat wij qua waarborgen al tot de absolute top behoren op het vlak van sportverzekeringen. Deze bijkomende dekking, die wij spontaan, gratis en als primeur aanbieden, toont nog maar eens dat wij het beste willen voor onze leden.

Attest Mutualiteit downloaden

Het attest mutualiteit kan je terug vinden door eerst aan te melden en dan naar Mijn beheer => Lidmaatschappen te navigeren.
Je krijgt hier een overzicht van al jouw VWB lidmaatschappen van de voorbije jaren.
Het attest kan je afdrukken door een lidmaatschap van het gewenste jaar te selecteren en dan de knop "Verzekeringsattest" aan te klikken.
 
 • pdf file
 • 167.35 KB
 • clubactie2014v1.pdf
 • Download

Het aangifteformulier voor sportongevallen staat online onder "DOWNLOADS".

Kalender

Donderdag

17 April 2014

 • Oostende WESTKUSTFIETSROUTE
    VBR  

Vrijdag

18 April 2014

 • Bredene KUSTROUTE
    VBR  

Zaterdag

19 April 2014

 • Bazel Saeftinghe Classic (copy)
    VWB  
 • Ruddervoorde DE BLAUWE PIJL
    VBR  
 • Meulebeke DE BLAUWE PIJL
    VBR  
 • Zonhoven 17de Bloesem Classic
    VWB  
 • Mont-de-l'Enclus 28e IZEGEMSE PIJL 8e MEMORIAL P. COPPENS
    VBR  
 • Kachtem 28e IZEGEMSE PIJL 8e MEMORIAL P. COPPENS
    VBR  
 • Lochristi DE GRIETE - HENGSTDIJK
    VBR  

Zondag

20 April 2014

 • Ruddervoorde DE BLAUWE PIJL
    VBR