Orientation

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading

Gelieve aan te melden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navigatie

http://shop.win2.nu/www.salden.nlwww.vermarcsport.com/nl/design-your-own-customteamwearwww.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/www.leds-sport.nl/
www.vermarcsport.com/nl/design-your-own-customteamwearwww.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/www.leds-sport.nl/http://shop.win2.nu/www.salden.nl

LAATSTE UPDATE CORONAVIRUS


25/06 Versoepeling coronamaatregelen vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli gaat fase 4 van de afbouw in:

 1. -Het zal toegelaten zijn om te sporten in groepen van 50 personen
 2. -Wegtochten en MTB-tochten kunnen ook weer doorgaan vanaf 1 juli. Het zal echter wel verplicht zijn voor de deelnemers om zich vooraf in te schrijven en contactloos (ter plaatse of vooraf) te betalen. Voor de organisatoren is er een ‘Gids Recreatieve Tochten’ beschikbaar met de coronamaatregelen die toegepast moeten worden. Deze gids kan u hier terugvinden: https://vwb.be/59/Downloads.


Voor en na het sporten gelden de algemene regels (dus ook voor de horeca). Bubbels zijn uitgebreid naar 15 personen.
 

Meer info over deze nieuwe fase kan u hier terugvinden: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

 

  Waarom jogclubs ook bij de VWB terecht kunnen  Historiek

  De Vlaamse Wielrijdersbond zet zich reeds jaren in voor de recreatieve wielertoeristen. De federatie heeft momenteel meer dan 162.000 leden en behoort daarmee tot de grootste recreatieve federaties van Vlaanderen. Het voordeel van uitsluitend een recreatieve sportfederatie te zijn is dat er geen middelen verloren gaan van de recreatieve afdelingen en overgedragen worden naar topsporters, topsportscholen, trainers,… (zoals dit bij vele unisportfederaties nu het geval is).

  Link tussen joggen en wielertoerisme?

  Er zijn weinig sporten die zoveel gelijkenissen hebben met elkaar. Het combineren van beide sporten heeft zelfs gezorgd voor een nieuwe sporttak (triatlon/duatlon). Verschillende personen gaan dan ook joggen in de winter en fietsen in de zomer.

  Voordelen voor joggingclubs

  Gratis club oprichten: Aansluiten als jogclub kan heel eenvoudig. Slechts 5 personen dienen zich aan te sluiten (bv. 2 gezinslidmaatschappen bestaande uit twee en drie personen) om officieel als club erkend te worden. Er zijn geen bijkomende verplichtingen inzake extra kosten, verplichte opleidingen,...
  VZW niet verplicht: Er hoeft geen statuut van vzw of verplichte boekhouding te zijn. De burgerlijke aansprakelijkheid is ook voor feitelijke vereniging inbegrepen via onze uitstekende verzekering. Ook persoonlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen van vrijwillige medewerkers en helpers is gedekt, zelfs bij nevensportactiviteiten of niet-sportactiviteiten (bv. BBQ).
  Subsidies: uw stad of gemeente geeft subsidies en andere vormen van ondersteuning aan erkende lokale sportclubs, zoals die van u dus. Subsidiedossier met alle vooraf ingevulde gegevens over de club kan gratis worden bekomen via onze website. 
  Sponsoring: als ‘officiële’ club kan u wellicht bij enkele bevriende bedrijven of zelfstandigen voor sponsoring langs. Dat scheelt een flinke slok op een borrel.
  Magazine: Tweemaandelijks wordt dit magazine verstuurd met de post naar alle leden

  Voordelen voor de Joggers

  Verzekering: Als jogger bent u 24/24 u verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Deze verzekering geldt niet alleen voor joggen, maar ook voor fietsen/zwemmen/wandelen/fitness/joggen.
  Fietsbijstand: Indien u naar uw joggingsplaats fietst of een fietstocht besluit te maken en onderweg fietspech heeft kan u gebruik maken van fietsbijstand (meer info zie artikel gratis pechverhelping onderweg)
  Attest ziekenfonds: Als lid kan u na betaling een attest voor het ziekenfonds downloaden. Het is niet meer nodig om aan de clubsecretaris te vragen om deze attesten voor u te laten invullen!

  Toekomst

  Indien er voldoende joggingclubs aansluiten:
  -    Artikels m.b.t. jogging
  -    Kalender met organisaties van de joggingclubs + mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de verzekering voor organisaties VWB-clubs (verzekering aanbieden voor niet-leden aan 0,50 euro per persoon).
  -    Uitleendiensten met materiaal voor looporganisaties
  -….
  Gepubliceerd op 25 September 2018

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €32