Gelieve aan te melden

Navigatie

www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/www.leds-sport.nl/http://bit.ly/Aerothanwww.vermarcsport.com/nl/ontwerp-onlinehttp://seankelly.be/3/Homehttp://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-cycling-apparel/?utm_source=vwb.be&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_apparel&utm_content=120x600
http://bit.ly/Aerothanwww.vermarcsport.com/nl/ontwerp-onlinehttp://seankelly.be/3/Homehttp://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-cycling-apparel/?utm_source=vwb.be&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_apparel&utm_content=120x600www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/www.leds-sport.nl/

  Tour de France - The game!  De Tour de France staat voor de deur. Ter gelegenheid kregen we bij de Vlaamse Wielrijdersbond de mogelijkheid om het wielerspel “Tour de France 2021” van Cyanide Studio te spelen. Deze game is geen onbekende en is ondertussen al jaren niet meer weg te denken uit de lijst van populaire sportgames.
   

  Over het spel
   

  Kenmerken

  • Breed aanbod aan content
  • Alle 21 etappes van de Tour van 2021 zijn waarheidsgetrouw gereproduceerd
  • Verschillende gamemodes met meer aanpassingsopties dan ooit
  • Realistisch pelotongedrag
  • Het doelensysteem
  • Een nieuw herstelmechanisme
  • Officiële merken (Lazer, Specialized, Vision, Rudy project, Corima, HJC, Canyon, POC, Merida)
  • Geüpdatete database (renners, classificaties)
   

  Let’s get started!
   

  Zoals je steeds de handleiding leest alvorens je een toestel installeert, speel je ook eerst de tutorial van een videogame. Je moet even aan de besturing en de controls wennen, maar alles wordt goed stap voor stap uitgelegd zodat je er snel mee weg bent. Bovendien zijn er niet veel wijzigingen t.o.v. vorig jaar.


   

  Game modes
   

  Race

  Dit is een simpele en voor de hand liggende gamemode. Kies een team en neem deel aan een race. Ieder team heeft andere doelstellingen voor een bepaalde race. Behaal je die doelstellingen dan krijg je ervaringspunten en daarmee speel je meer prestigieuze races vrij.
   

  My Tour

  Via My Tour kan je je eigen ultieme tour samenstellen bestaande uit verschillende races doorheen Europa. Kies uit maar liefst 89 etappes, bepaal de rustdagen, welke teams er meedoen en rijden maar!
   

  Pro Team

  In de Pro Team mode, creëer je zelf een nieuwe ploeg met bestaande renners en is het de bedoeling om je te bewijzen en de top te bereiken van het klassement. Als je voldoende punten verdient, kan je deelnemen aan meer races. De punten bepalen ook hoeveel geld je krijgt aan het einde van het seizoen en hoe beter de renners zijn die je kan contracteren. Simuleer je veel en win je niet veel punten? Dan kan het enkele seizoenen duren alvorens je bij de top geraakt.
   

  Pro Leader

  Ik werd enthousiast bij de optie om je eigen renner te maken. Maar eigenlijk is het gewoon een standaardventje met jouw naam waarvan je het type renner (klimmer, sprinter, puncher …) kan kiezen. Toch blijft het natuurlijk leuk om jouw naam tussen die van de beste coureurs te zien. Dit is dan ook mijn favoriete gamemode. Je eigen renner maken en dan net zoals bij de Pro Team mode een wielerploeg maken en deze managen maar nu met je eigen renner erbij. En je eigen renner wordt beter wanneer je carrière doelstellingen voltooid.
   

  Gameplay

  Algemeen kan gezegd worden dat de teamcommunicatie echt het meest essentiële aspect is. Je kan niet overal tegelijk zijn en hebt je team echt nodig. Via die “teamcom” kan je je ploeggenoten concrete instructies geven en zo een strategisch voordeel verkrijgen en heb je dus ook de beste kansen om te winnen.
   

  Het herstelmechanisme (na bv. een blow-out wanneer je energie op is), het realisme van het parcours en de toeschouwers die je aanmoedigen geven je een smaakje van de echte race atmosfeer.
   

  Persoonlijk vond ik het het meest aangename om tijdens een rit voornamelijk te focussen op strategie en teamaanwijzingen terwijl je de game “doorspoelt” en dan zelf de tussensprints, beklimmingen en de laatste 15km te rijden. Een sprint lanceren tegen Wout van Aert of de perfecte timing en positionering vinden in een massasprint. Dat zijn de momenten dat je hartslag stijgt en het even heel spannend wordt. Zo leer je ook snel hoe belangrijk een efficiënt energiebeheer is.
   

  Je kan natuurlijk heel de rit zelf rijden zonder door te spoelen, maar besef dan dat je er op een half uurtje niet vanaf zal zijn.
   

  VOORSPELLING: WIE WINT DE TOUR 2021???

  Uiteraard heb ik de Tour al even gesimuleerd op het spel en dan bekwam ik de volgende resultaten.

   

   

  Tadej Pogacar is dus overduidelijk de voorspelde winnaar om ook in 2021 de Tour te winnen. Landgenoot Roglic is ook opnieuw 2de. Opvallend van Aert is niet in de top 10 te bekennen, ook al rijdt hij een tijdje met de gele trui en wint hij een etappe (een tijdrit dan nog wel). Wie we wel in de top 10 terugvinden is niemand minder dan Remco Evenepoel. Ook de Columbianen zijn weer goed vertegenwoordigd met Bernal, Lopez en Quintana.
   

  Evenepoel staat zo ook op plaats 3 in het jongerenklassement na Pogacar en Bernal.
   

  Lennard Kämna wint volgens de simulatie het bergklassement.

  En INEOS Grenadiers winnen het ploegenklassement.

   

  Conclusie

  Tour de France 2021 staat garant voor uren game-plezier. Het realisme van de parcours, het pelotongedrag, energiebeheer en teamcommunicatie maken er een aangename strategische simulatorgame van. Ook al kan je de renners zelf laten rijden, is het echt wel leuk om die laatste 15 km zelf de besturing over te nemen en je renner als eerste over de lijn te laten gaan.


  Je hebt er wel wat geduld voor nodig want het kan lang duren om je op te werken in het klassement. Al bij al zijn de gamemodes redelijk simpel en niet heel diep uitgewerkt. Het zou leuk zijn, mocht je wat meer kunnen doen met het geld dat je vrijspeelt en je eigen personage wat meer zou kunnen ontwerpen. Een beetje diversiteit in het uiterlijk van de renners in het peloton zou ook welkom zijn.


  Wat sowieso vast staat, is dat je constant zin krijgt om zelf op je fiets te springen.
   

  Bestel het spel nu via:
   

  PC: Tour de France 2021 op Steam (steampowered.com)
  PlayStation: Tour de France 2021 PS4 (playstation.com)
  Xbox: Tour de France 2021 Xbox One kopen - Microsoft Store nl-BE

     Door Koen Cools - VWB

  Gepubliceerd op 25 Juni 2021

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €35

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading