Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/
http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

  Gravelfiets van het Jaar 2022


  Trek Checkpoint SL 6 eTap door vakjury uitgeroepen tot Gravelfiets van het Jaar 2022

   

  Trek is voor het derde jaar op rij in de prijzen gevallen tijdens de Fiets van het Jaar verkiezing. De vakjury heeft de Checkpoint SL 6 eTap uitgeroepen tot Gravel Bike van het Jaar 2022. De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt georganiseerd door de RAI Vereniging en geldt als de meest prestigieuze prijs in de fietsindustrie.

  Uit de vijf inzendingen koos de onafhankelijke vakjury voor de Checkpoint SL 6 eTap.

   

  De jury roemde de Checkpoint om haar brede inzet:

  “Hij schuwt een knap Hollands MTB-parcours niet, maar is ook klaar voor een meerdaagse tocht door de Alpen. De afmontage is met een elektronische schakelgroep helemaal bij de tijd en het fraaie uiterlijk van de fiets maakt hem tot een terechte winnaar.”

   

  Hattrick

  In 2020 werden de Supercaliber 9.8 en de Allant+7 uitgeroepen tot respectievelijk Mountainbike en E-bike van het Jaar. In 2021 was de Émonda SL6 Pro de grote winnaar met de titel Racefiets van het Jaar. Deze wordt nu opgevolgd door de Checkpoint met de titel Gravelfiets van het Jaar.

   

  De succesvolle Checkpoint werd in het voorjaar van 2018 geïntroduceerd door Trek en in augustus 2021 verscheen de huidige Checkpoint. De Checkpoint SL is gebouwd voor ultieme fietsavonturen. Dit model heeft een 500 Series OCLV Carbon frame, interne opbergruimte, comfortabele Seat Tube IsoSpeed plus heel veel bevestigingspunten voor het meenemen van bikepacking-uitrusting en proviand. Hij is bovendien geschikt voor montage van een seatdropper 27.2 mm voor rijders die willen knallen op singletrack-afdalingen.

   

  Naast de Checkpoint SL is er ook een nog lichtere SLR (700 Series OCLV carbon) en een aluminium model (de ALR).

  De Checkpoint SLR is de lichtste en snelste Trek gravelbike ooit en is gemaakt om te racen.

  Gepubliceerd op 14 Maart 2022

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading