Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/
http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

    Velofollies 2023



    Jubileumeditie van Velofollies op 20, 21 en 22 januari 2023

    De fietsliefhebber heeft lang op zijn honger moeten zitten, maar na 2 jaar afwezigheid is Velofollies er eindelijk terug op 20, 21 en 22 januari 2023 in Kortrijk Xpo. De 15de editie van deze hoogmis voor de fiets belooft alvast een topeditie te worden. Velofollies presenteert opnieuw een full house met meer dan 300 exposanten en dubbel zoveel merken!

    Beurzen en events zijn duidelijk terug van weggeweest. Net als de laatste editie van Velofollies in 2020 mag de komende editie opnieuw rekenen op een aanwezigheid van de volledige fietsmarkt. Je mag dan ook een compleet aanbod verwachten, gaande van racefietsen en mountainbikes tot trekkingfietsen, hybridefietsen, stadsfietsen, e-bikes, retrobikes en gravelbikes.


    E-bikes reeds 40% van het totale aanbod

    Vorig jaar werden net geen 600.000 fietsen verkocht in België, waarvan iets minder dan 40% elektrische bikes Deze trend zie je ook prominent op de beursvloer. De nieuwe e-bikes hebben niet allen een mooiere look meegekregen, ze zijn ook functioneler en vooral lichter geworden, wat hun aantrekkelijkheid bij het brede publiek vergroot. Maar bij het elektrisch aanbod merken we vooral een stijging van de e-sportfietsen zoals de e-mountainbike en de e-racefiets. Hiermee sneuvelt het sportieve e- taboe. De opmars van de speedelec is dan weer gestuit, en doet het dan wat minder goed dan de voorbije jaren.
     


    Gravelbikes zijn hot

    Een andere duidelijke trend op Velofollies is het “back to nature” gevoel, mee gevoed door de drang naar buitenactiviteiten. De explosie van diverse gravelmodellen, van snelle gravelfietsen tot backpackers, is hier tekenend voor. De combinatie van asfalt-rijden en offroad wordt duidelijk erg gesmaakt. De recente organisatie van het WK Gravelbike, gewonnen door onze landgenoot Gianni Vermeersch, onderlijnt deze opmars. Maar ook de vraag naar accessoires zoals fietsroutes en GPS-systemen is booming business. Die laatste groep vormt een beetje de hype van het moment en dat merken we ook.

    Duurzaamheid wint aan belang

    Gevoed vanuit een ecologisch standpunt (het verminderen van de ecologische voetafdruk) winnen de utiliteitsfietsen (utility bikes) zoals bakfietsen meer en meer aan belang. Door het inzetten ervan voor het woon-werkverkeer en de bewustwording van het belang van een gezondere levensstijl kent deze markt een grote boost.

    Sportieve fietsen blijven uiteraard de kern van Velofollies. Op vlak van racefietsen is het dan ook  uitkijken tal van nieuwe modellen en innovaties bij de ruim 300 exposanten. Ook Indoorfietsen hebben tijdens de voorbije periode een nieuwe adem gevonden.
     

    Vrouwen centraal op randactiviteiten

    Vrouwen staan dan weer centraal tijdens de randactiviteiten op deze 15de editie. O.a.  Elke Bleyaert, partner van Jasper Stuyven, stelt er “The Women Peloton” voor, een heuse community voor gepassioneerde vrouwen die beter willen worden op of naast de fiets. Het vrouwenfietsen zit dan ook duidelijk in de lift. De goede prestaties van o.a. Lotte Kopecky en Shari Bossuyt op het voorbije WK onderstrepen dit.

    Dit zal ongetwijfeld ook tot uiting komen bij de praatgasten die op het centrale podium genodigd worden of die aanschuiven aan de Vive-le-Velo tafel van Karl Vannieuwkerke die voor de gelegenheid verhuist naar Velofollies.

    Naast deze gezapige gesprekken kan je op Velofollies tenslotte ook jouw kennis aanscherpen rond fietsen op rollen, fietsklachten en “marginal gains” in het wielrennen. En uiteraard nagenieten in het Kwaremont café, dat voor de gelegenheid in een ander jasje steekt.  Het volledige overzicht van randactiviteiten vind je op www.velofollies.be
     

    Leveringsproblemen van de baan

    Stilaan zijn gelukkig ook de meeste leveringsproblemen van de baan. Een spijtig gevolg van de hele coronacrisis toen de vraag naar nieuwe fietsen explodeerde maar diverse fabrieken noodgedwongen stillagen. Ondertussen heeft de markt bijgeschakeld, zijn onderdelen opnieuw ruimschoots beschikbaar en is de wachttijd op een nieuwe fiets opnieuw fel ingekort.

    Reden te meer om op Velofollies het grootste fietsaanbod in de Benelux te aanschouwen. Je kan er terecht op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari, van 10u tot 18u, met een avondopening op vrijdag tot 21u. Tickets kosten 13€ in voorverkoop op www.velofollies.be

     

    Praktisch:

    Openingsuren:

    Vrijdag 20 januari: 10u - 21u
    Zaterdag 21 & zondag 22 januari: 10u - 18u

    Locatie:

    Kortrijk Xpo

    Tickets:

    13 € in voorverkoop, 17 € aan de deur.
    Ticketverkoop start op 15 november.

    Alle info op: www.velofollies.be

    Gepubliceerd op 99 December 2022

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading