Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/
http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

  Nieuwe BH iLynx+: krachtiger, lichter en met een grote actieradius - GETEST door VWB


  De BH iLynx+ wordt op de markt gebracht met alles wat nodig is voor alle soorten rijders. De fiets is uitgerust met de nieuwe Shimano EP801 motor en dankzij het high modulus carbon frame weegt hij minder dan 20 kg zonder verlies van vermogen of actieradius.
   

  ONTDEK HEM HIER

   

   

  Wij hebben deze fiets ook mogen testen. Lees onze bevindingen in editie 5 van het "Wielrijder & Biker" magazine.

   

   

  Uitstekend vermogen dankzij de Shimano EP801 motor en een grote actieradius dankzij een accu met een capaciteit tot 720 Wh

   

  De BH iLynx+ is ontwikkeld om een lichtgewicht e-bike met een krachtige motor te creëren. Daarom is de fiets uitgerust met de nieuwe Shimano EP801 motor, die 85 Nm koppel levert en zijn vermogen verhoogt tot 600 W. Bovendien is de koeling verbeterd, waardoor de prestaties in de meest uitdagende omstandigheden behouden blijven. De nieuwe afstandsbediening is strak geïntegreerd in het stuur en maakt het mogelijk om te schakelen tussen verschillende ondersteuningsmodi, vooraf geconfigureerde profielen te selecteren en het batterijniveau te controleren via het LED-systeem. Hij maakt ook verbinding met Garmin-toestellen voor meer informatie langs de route. En dankzij de E-Tube Project Cyclist-applicatie kunt u de ondersteuningsmodi tot in het kleinste detail aanpassen aan onder meer uw ideale rijstijl.

  Een laag gewicht hoeft niet te betekenen dat de actieradius kleiner is. Daarom maakt de BH iLynx+ gebruik van een interne batterij van 540 Wh, die kan worden uitgebreid tot 720 Wh dankzij de Xpro extender, die eenvoudig en zonder gereedschap op de plaats van de tweede bidonhouder kan worden aangebracht, zodat de bidon op de onderbuis kan worden geplaatst. De hoofdaccu is uitneembaar en kan zowel buiten als binnen de fiets worden opgeladen via de oplaadpoort in de hoofdas van het veersysteem. Het ontwerp is gebaseerd op het 3CP-concept met drie contactpunten met het frame, waardoor elke interne beweging wordt voorkomen.

   

  Een frame vol functies

   

  De BH iLynx+ is ontworpen voor elk type terrein, met een duidelijke nadruk op de zwaarste disciplines zoals trail en enduro. Daarom hebben we gestreefd naar een combinatie van kracht en lichtgewicht en hebben we carbon gebruikt om het frame extra kracht te geven. Alle knowhow die we de afgelopen jaren hebben opgedaan is gebruikt om onze wedstrijdframes te maken, inclusief het Hollow Core Internal Moulding productieproces. Het hele frame, inclusief een beter geïntegreerde rocker link, is gemaakt van "Ballistic Carbon Layup", een zeer slagvast materiaal. Daardoor weegt het slechts 2.450 gram.

  Bij de ontwikkeling van de nieuwe BH iLynx+ stond integratie centraal. De bekabeling is intern weggewerkt en alle onderdelen van het veersysteem hebben een strak design dat de contouren van het frame volgt. De zadelpenklem is geïntegreerd in de bovenbuis voor een schoner en minimalistischer ontwerp. Een ander opvallend kenmerk is het gebruik van Acros BlockLock systeem, dat de draaicirkel van het stuur beperkt tot 120º om schade aan het frame bij een val of een scherpe draai van het stuur te voorkomen.

   

  Om extra stijfheid te bereiken maakt de BH iLynx+ gebruik van een oversized hoofdveringsas om de torsiestijfheid te verbeteren, een cruciaal aspect in een e-MTB die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende rijders. Het frame maakt ook gebruik van een Super Boost-sized achteras, die breder is voor sterkere wielen en het frame meer ruimte geeft voor 2,5" banden.

   

  BH iLynx+ komt met twee veerwegen

   

  Op basis van hetzelfde frame zijn twee BH iLynx+ collecties gecreëerd. De Trail serie heeft 140 mm veerweg, terwijl de Enduro serie 160 mm biedt. Ze maken beide gebruik van het Split Pivot veersysteem, met het uitzonderlijke vermogen om een actieve en efficiënte achtervering te leveren, zelfs onder remkrachten, en een volledig gescheiden trapefficiëntie.

  De geometrie van beide modellen is gebaseerd op de conventionele Lynx serie, waarbij gestreefd wordt naar een evenwicht tussen dynamisch rijgedrag, controle en veiligheid in de afdalingen.

   

  BH iLynx+ serie

   

  De BH iLynx+ serie omvat in totaal zes modellen. drie voor onze Enduro collectie en drie voor de Trail collectie. Alle modellen kunnen worden aangepast met het BH Unique programma. De prijzen van de BH iLynx+ reeks beginnen vanaf € 7.699

   

  Contact:

  Nicolas Lemajeur- Brand Manager Benelux

  n.lemajeur@bhbikes.com

  +32472428402

  Gepubliceerd op 31 Mei 2023

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading