Orientation

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading

Gelieve aan te melden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navigatie

www.vermarcsport.com/nl/http://shop.win2.nu/www.sensabikes.comwww.salden.nlwww.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/
www.sensabikes.comwww.salden.nlwww.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/www.vermarcsport.com/nl/http://shop.win2.nu/

  Update Coronavirus


  03/04 Afgelasting WT en MTB t.e.m. 01/06
  Vanwege de aanhoudende coronadreiging zijn alle organisaties t.e.m. 01/06/2020 geannuleerd. Een overzicht van de organisaties die afgelast zijn, kan u hier terugvinden: https://www.vwb.be/117/AFGELASTINGEN

  27/3 Alle maatregelen werden verlengd tot en met 19/4. Er werden geen bijkomende maatregelingen of wijzigingen opgelegd, ook niet wat betreft fietsen, joggen en wandelen.


  25/03 Richtlijnen SKA: Hoe ver mag je fietsen?
  WIE NIET ZIEK IS, MAG NOG IN DE OPEN LUCHT BEWEGEN EN SPORTEN
  De kreet die ongetwijfeld het jaaroverzicht van 2020 zal domineren is kort en krachtig, maar slaat op mensen die ziek zijn. Als je niet hoest, niet abnormaal vermoeid bent en ook niet kortademig, dan hoeft je niet constant in je kot te blijven en mag je gaan wandelen, joggen of fietsen. Veel mensen vragen zich af hoe ver ze van huis mogen gaan. Ook de politie vraagt duidelijkheid. De Sport- en Keuringsartsen (SKA) en Gezond Sporten Vlaanderen (GSV) creëren die duidelijkheid met het advies je route zo uit te stippelen dat je in een uur weer thuis kunt raken.
   
  Je hoeft niet binnen een bepaalde straal van je woning te blijven…
  Het belangrijkste principe is dat we zoveel mogelijk thuisblijven, maar lichaamsbeweging is een toegelaten uitzondering. Onze minister van sport raadt het zelfs aan. Ga je wandelen, joggen of fietsen, dan hoef je niet binnen een maximumafstand van je woonst te blijven. De overheid gebiedt “in de nabijheid van de eigen woonst” te sporten, maar plakt daar voorlopig geen cijfer op. Trouwens, wat is ‘nabijheid’? Voor een doorsnee wandelaar duurt tien kilometer langer dan vijftig kilometer voor een getraind wielertoerist.
   
  … maar zorg dat je, als het moet, altijd in een uur thuis kunt geraken.
  Wie het gewend is flinke wandelingen, looptochten of fietsritten te maken, kan er nog altijd enkele uren of zelfs een dagje op uit trekken en toch nooit ver van huis zijn. Het advies luidt: loop of fiets altijd in een lus vanaf je woonst. Het kan ook rónd je woonst, in een hartvormige route zeg maar. Plan je tocht zo dat je bij een probleem altijd in een uur thuis kunt raken. In geval van bv. materiaalpech of een valpartij is de kans dat je de situatie alleen of met de hulp van huisgenoten kunt oplossen groter naarmate je dichter bij huis bent. Je hoeft dan geen beroep te doen op derden of hulpdiensten, raakt niet geblokkeerd en veroorzaakt ook geen extra besmettingsrisico. In eigen streek ken je de weg en de verkeerssituaties ook beter en kun je altijd een korte route naar huis nemen.
  Laat ons dit met z’n allen respecteren en het risico verkleinen dat de overheid een maximumafstand moet opleggen. De lusmethode geeft wielrenners de kans nog een flinke tocht te maken zonder “het land te doorkruisen”. Die lus hoeft niet eens lang te zijn; vier toertjes van bv. 20 kilometer zijn veiliger dan één van 80.

  23/03 Afgelasting WT en MTB tot 30/04/2020
   

  Vanwege de aanhoudende coronadreiging zijn alle organisaties t.e.m. 30/04/2020 geannuleerd. Een overzicht van de organisaties die afgelast zijn, kan u hier terugvinden. https://www.vwb.be/117/AFGELASTINGEN


  22/03 10 praktische richtlijnen voor veilig bewegen, trainen en sporten tijdens de corona-periode

  1. Als je nu pas begint met sporten of bewegen, bouw je het dan heel langzaam op.
  2. Beweeg, train of sport, maar kalm aan: niet intensief en niet te lang aan één stuk.
  3. Doe je normaal duurinspanningen, kies dan nu voor intervalactiviteiten.
  4. Oefen wanneer het kan in de open lucht (buiten, tuin, koer, balkon…)
  5. Binnen sporten of bewegen is nog altijd veel beter dan niet bewegen.
  6. Sport nu bij voorkeur in je eentje (of beperk je tot je huisgenoten of 1 niet-huisgenoot).
  7. Kom je tijdens het sporten in de buurt van anderen, hou dan anderhalve meter afstand en doe geen high fives of handshakes.
  8. Doe niets samen in de marge van je sportactiviteit: niet samen met de auto naar de sportactiviteit, niet samen omkleden, …
  9. Raak alleen je eigen materiaal aan: gebruik je eigen drinkbus en handdoek, maar ook alleen persoonlijk sportmateriaal als een pallet, racket, bal, fiets, step, …
  10. Sport niet als je ziek bent, ook niet individueel. Onthoud ook dat je na koorts niet meteen weer mag sporten, maar nog evenveel dagen moet rusten als dat je koorts hebt gehad. Na bv. 3 dagen koorts begin je dus pas op dag 7 weer te sporten.

  19/03 Fietsbijstand blijft actief!

  Europ Assistance blijft operationeel en zal u verder blijven helpen! Zelfs in deze moeilijke tijden van Covid-19 blijft Europ Assistance haar diensten garanderen waarbij de veiligheid van de klanten en de hulpverleners op de eerste plaats komt te staan. Europ Assistance heeft dankzij een performant BCP-plan al lang alle nodige voorbereidingen getroffen om in een crisissituatie zoals deze, operationeel te kunnen blijven. Wij hebben onze pechbijstandnetwerken bevraagd en de meesten zijn nog steeds actief waardoor we in de meeste gevallen onze kwaliteitsdienstverlening kunnen blijven garanderen en dit in lijn met de verwachtingen van de klant. Al onze dienstverleners hebben ook de door de overheid vereiste veiligheidsmaatregelen genomen om uw klanten op de meest veilige manier te kunnen verder helpen.


  18/03 Samenscholingsverbod

  Er geldt vanaf 12u - 18/03 een samenscholingsverbod. Je mag nog naar buiten om te fietsen met het gezin of individueel. Bewegen blijft gezond en wordt zelfs aangeraden voor zij die zich gezond voelen. Respecteer wel de social distance bij het passeren van andere sporters. Uiteraard ga je beter niet sporten als je je ziek voelt, of ziek geweest bent. Sporters die koorts hadden, moeten na de koorts evenveel dagen als ze koorts hadden wachten om opnieuw te sporten. Concreet: als je drie dagen koorts had, wacht je nog eens drie dagen extra tot je weer sport. Pas op de zevende dag na de start van de koorts kun je opnieuw beginnen te sporten.


  12/03 Maatregelen Coronavirus. Afgelasting clubtrainingen - activiteiten / prijsuitreiking

   

  De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren om de maatregelen te versterken. Voor de sportsector houdt dit in dat ALLE sportieve activiteiten, ongeacht hun grootte, indoor of outdoor, privé of publiek, worden geannuleerd vanaf 13 maart middernacht tot en met 5 april. Dit betekent dat ook alle clubtrainingen en - activiteiten niet kunnen doorgaan. De Prijsuitreiking op 27/03/2020 wordt ook geannuleerd. We bekijken of een nieuwe datum mogelijk is. Eventueel zorgen wij gewoon voor een afhaalmoment van de prijzen. Meer info daarover volgt.
   

  Mag je nog fietsen?

   

  Fietsen is en blijft gezond, op voorwaarde dat je afstand bewaart (‘social distancing’) en alle hygiënische maatregelen respecteert. We raden iedereen die gezond is aan om individueel te (blijven) fietsen. Dat kan thuis of in de openlucht. Uiteraard ga je beter niet sporten als je je ziek voelt, of ziek geweest bent.

  Sporters die koorts hadden, moeten na de koorts evenveel dagen als ze koorts hadden wachten om opnieuw te sporten. Concreet: als je drie dagen koorts had, wacht je nog eens drie dagen extra tot je weer sport. Pas op de zevende dag na de start van de koorts kun je opnieuw beginnen te sporten.

   

  Maatregelen coronavirus, zie ook: https://www.info-coronavirus.be/nl/2020/03/12/fase-2-gehandhaafd-overgang-naar-de-federale-fase-en-bijkomende-maatregelen/

  Gepubliceerd op 23 Maart 2020

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €32